Kwetsbaar

Het is juist krachtig om kwetsbaar te zijn. Het vergt moed om zonder terughoudendheid jezelf te zijn. Het is fijn naar iemand te luisteren die inspireert. De puurheid van de mens zit in ons mens laten zijn.

Het zijn van die kreten die we wel vaker horen, lezen in magazines of terugzien op tegeltjes. Lezen is 1. Begrijpen is 2. Ervaren is 3. Leven is 4. Als iemand anders zich kwetsbaar opstelt, dan is dat als toehoorder soms een verademing. Het zorgt voor bevestiging dat iedereen worstelingen kent of het laat zien dat die sterk ogende persoonlijkheid met hetzelfde probleem rondloopt. Als we dit gaan toepassen op onszelf dan kan dat toch een ander verhaal zijn. We lezen erover en begrijpen wat kwetsbaar opstellen is. Af ten toe ervaren we even hoe het is om kwetsbaar te zijn. Maar om er volledig naar te leven, dat vergt toch een bepaalde moed.

Het vergt moed om volledig onszelf te zijn. De reacties van anderen en de gevolgen van acties zullen niet altijd een fijn gevoel geven. Dat zorgt ervoor dat we liever een stapje terug doen. Dit voelt misschien veiliger aan. Tegelijkertijd als we daar verder naar kijken dan voelt die veiligheid eerder als een beperkende factor. Het komt voort uit het idee dat we het leven kunnen controleren. En dat we vanuit ons denken bepaalde afwegingen kunnen maken. 

Volledig onszelf zijn heeft de consequentie dat ongeacht de gevolgen, wij trouw blijven aan onszelf. Dit heeft juist niks te maken met ons denken, maar het staat in contact met onze innerlijke stem. Het handelen hiernaar voelt dan als vrijheid, het tegenovergestelde van controle willen houden.

In ons leven leven we samen met anderen. Elke dag geeft nieuwe ervaringen. Het is aan ieder mens de keuze hoe deze dag invulling te geven. Vanuit denken, controle en gevoel van veiligheid. Of vanuit het innerlijke, met durf om moedig en kwetsbaar te zijn. Oftewel om gewoon maar mens te zijn. In liefde.

 

 

In dankbaarheid
In mijn leven
In liefde
In spiratie