In mijn leven

Ik ben geboren in een liefdevol gezin. Door gebeurtenissen dichtbij, ervaarde ik al op jonge leeftijd dat het leven niet altijd gemakkelijk is. Ziekte, ouderdom, dood en verdriet waren onderwerpen die ik van nabij meemaakte. Ik vond het lastig om de pijnlijke emoties te zien bij de mensen die ik liefheb. Tegelijkertijd zag ik al vroeg hoe onvoorwaardelijk en krachtig liefde kon zijn wanneer mensen met ellende kozen voor begrip, zorg en compassie richting zichzelf en de ander. Dit kon het verschil maken in de dagen waarop mensen het moeilijk hadden in hun leven.

In mijn blije jeugd had ik een gevoel van eenzaamheid en heimwee. Niet op vervelende manier, want het wat juist iets wat graag bij mij hoorde. Ik kon alleen niet goed duiden wat het was.

Begin twintig werd ik overspannen. Ik voelde me als een steen en was behoorlijk angstig. Mijn geluk was, dat we vanuit ons gezin al in aanraking waren gekomen met mensen binnen het ‘spirituele’ vlak. En achteraf gezien is dat mijn startpunt geweest van mijn innerlijke reis. Ik ging boeken lezen, cursussen bijwonen en heb diverse “therapeuten” op allerlei gebied bezocht.

Na een cursus voetreflexologie ben ik de Integrated Energy Therapy (IET) cursus gaan volgen. Uiteindelijk heb ik het niveau bereikt van master-instructor. Ik heb vervolgens de vierjarige opleiding Effectieve Intuïtie als Intuïtie Practitioner afgerond. 

Ik heb nu de behoefte om mijn ervaringen te delen. Hierbij beschrijf ik niet alleen mijn levenspad, maar ook hoe ik tegen bepaalde onderwerpen aankijk. Daarbij hoop ik dat de mensen die het lezen een gevoel ervaren van herkenning of bevestiging.

Tot slot, het is mijn intentie om de onderwerpen waarover ik schrijf niet onder een bepaald kopje te plaatsen van spiritualiteit, geloof of zingeving. Een vervullend leven leiden in liefde is iets wat ik ieder mens gun. En in mijn beeld is het juist daarom zo belangrijk om hierbij los te komen van vastgestelde overtuigingen, ideeën of afkadering.

 

 

 

“In mijn leven, is in jouw leven, is in ons leven. Samen, ieder apart, mens zijn op de aarde.”

In dankbaarheid

In mijn leven

In liefde

In spiratie

© 2023 Ontworpen door Rianne Weijer