We zijn allemaal met elkaar verbonden. Alles wat we doen heeft effect. Als kleine schakeltjes van een rits; we zijn allemaal een onderdeel om samen te kunnen groeien in ons collectieve bewustzijn. Dit innerlijk te mogen weten, zorgt voor voedende levenshouding. Vanuit eenheid word je gedragen. Je bent nooit alleen en altijd omringd met liefde. Het gevoel dat we op een bepaald moment de enige zijn die een bepaalde emotie ondergaat, is niet in overeenstemming met het beeld van verbondenheid. De eenheid is continu in beweging, net als de natuur. Kijk bijvoorbeeld naar de prachtige groeiende bloeiende bomen. Zij zorgen elk heel goed voor zichzelf, en zijn tegelijkertijd onderdeel van een bos. De aarding zorgt ervoor dat ze kunnen groeien richting de lucht met de wind. De boom zorgt zelf voor een goede basis, waardoor het mag groeien zoals de wind waait, dus zonder controle. 

Die letterlijke basis, de gronding in de aarde, is een mooie basishouding voor een mens op aarde. We kunnen dit vertalen op verschillende manieren. Dagelijks contact en gronding met de aarde zorgt ervoor dat we uit ons dagelijks ritme gaan van dingen moeten. Het maakt dat we uit onze gedachten gaan en vanuit ons bewustzijn de stilte in onszelf kunnen vinden. We gaan bewuster ademen en komen hierdoor in ontspanning. Een basis kan ook worden uitgelegd als een letterlijke plek waarin we helemaal onszelf kunnen zijn. Hetzij een huis, een kamertje in een huis of een fijn plekje in de natuur. Een ruimte die ons weer thuisbrengt bij onszelf en zorgt voor ruimte. Als laatste kan basis worden uitgelegd als de eerste periode van ons menszijn op aarde. Een basis die kan zorgen voor liefdevolle wortels vol met vertrouwen om het eigen leven verder vorm te gaan geven. Allerlei vormen van een basis die ervoor zorgen dat we kunnen terugkeren naar ons bewustzijn, zonder onze gedachten en angsten, waardoor we weer kunnen gaan luisteren naar onze eigen innerlijke stem.  

We zouden invulling kunnen geven aan een dagelijkse basishouding die letterlijk zorgt voor voeding en inspiratie van ons eigen leven. In het creëren van die basis hebben we zelf de keuze. Sterker nog, we mogen het zelf naar onze eigen wens invullen. In het begin van ons leven speelt de rol van een opvoeder nog een grote rol, maar naar mate we ouder worden opent die ruimte zich. Niet iedereen ervaart deze ruimte ook als positief, omdat het gepaard kan gaan met veel moetens en verantwoordelijkheden. Oftewel, hoe meer ruimte we krijgen, tegelijkertijd kan dit ook zorgen voor een mate van verkramping. We zijn niet allemaal gewent om figuurlijk of letterlijk onze ruimte in te nemen. De bestempelingen, de overtuigingen, prestatiedrang of egoïsme zorgen ervoor dat de wereld om ons steeds meer aanwezig lijkt naar mate we ouder worden. Die wereld buiten ons lijkt groter te worden en ons te beïnvloeden, daar waar wij dat zelf toelaten. Juist dan kan het heel fijn om te zorgen voor die persoonlijke basis. Bewust keuzes maken en contact houden met ons ware zelf lijken dan de antwoorden. Bewust zijn betekent dat we in contact zijn met onszelf, dat we weten hoe ons lichaam voelt, dat we ervaren wat sociale media kan doen met onze gemoedstoestand of dat we heel goed weten waar we echt blij van worden. Op deze manier kunnen we het leven meer door onszelf heen laten leven. Door eigenlijk alle obstakels, zoals onze gedachten of overtuigingen, te laten zijn voor wat ze zijn. We kunnen de focus richten op onze basishouding in het leven, die zorgt voor een hele voedende verruimende energie. Alles gaat als het ware door ons heen stromen. Niet vanuit kwetsbaarheid, maar vanuit kracht. Niet vanuit ego, maar vanuit inspiratie. Niet vanuit alleen zijn, maar vanuit verbondenheid. In liefde. 

In dankbaarheid

In mijn leven

In liefde

In spiratie