Elke dag is weer een nieuwe dag die we mogen beleven. We worden wakker, stappen uit ons bed en elke dag is het een belevenis wat die dag ons mag brengen. Dit is geen vanzelfsprekendheid; het wakker worden, lichamelijk gezond zijn om het bed uit te stappen, slapen, in een bed liggen en het mogen beleven van een nieuwe dag. Het echt mogen ervaren van een nieuwe dag als we ons gezond voelen is een kadootje; ongeacht wat die dag mag gaan brengen. Want ook al denken we te weten wat de dag gaat brengen, weten doen we dat nooit. 

Veel mensen gaan een dag naar het werk of naar school. Dit kan ook ervaren worden als moeten. Wanneer de vakantieperiode nadert, dan geven mensen aan vermoeid af te tellen richting de vakantie. Dit betekent dat deze mensen niet blij het bed uit stappen, omdat een nieuwe dag zich aandient. Maar zij zijn juist blij dat een dag voorbij is, omdat de tijd tot de langverwachte vakantie dan korter is. Dit betekent dat die dag niet wordt beleefd; het wordt afgestreept.  

Het is heel begrijpelijk enthousiast te zijn over een naderende vakantie of vrije tijd. Maar vermoeid van de dagelijkse moetens aftellen naar de vakantie lijkt minder leuk. Ten eerste moeten we eerst in die vrije tijd bijkomen om zo de moeheid te laten verdwijnen. Dit betekent dat we onszelf toestaan om al onze energie te gebruiken om vervolgens onszelf dus tekort te doen. Ten tweede door het aftellen van de dagen, missen we elk mooi moment van al die prachtige dagen die ons gegeven zijn.  

Ieder mens is energie. We worden moe als we niet goed luisteren naar ons lichaam. We eten dan slecht, bewegen weinig, nemen onvoldoende rust of zorgen dat ons energiesysteem wordt geblokkeerd waardoor alles niet goed stroomt. Zorgen voor onze ” energiehuishouding” zou ieder mens zichzelf moeten gunnen. Wat zijn de behoeftes van het lichaam, op welke manier kan daar invulling aan gegeven worden of welke keuzes maak ik voor mezelf. Dit heeft naar mijn beeld dus niet alleen betrekking op mensen die meer gevoelig zijn voor energieën, maar voor elk mens. Juist voor elk mens, want het komt op hetzelfde neer. Iedereen zou vanuit liefde goed voor zichzelf willen zorgen.  Door te luisteren naar dat innerlijke stemmetje of door te voelen, kunnen we ervoor kiezen onszelf datgene te geven wat we nodig hebben. 

Als we op deze manier onze dagen gaan vullen dan zouden we misschien minder moe op vakantie gaan. Daarnaast hebben we meer energie om elke dag letterlijk te beleven. Het is begrijpelijk dat we allemaal wel eens iets moeten doen wat we niet leuk vinden. Maar waarom zouden we elke dag vullen met iets wat totaal niet bij ons past. Daar is het leven te kostbaar voor; daar is zelfs een dag te kostbaar voor. Het voor jezelf zorgen heeft hier ook betrekking op. Het jezelf gunnen dat je elke dag mag opstaan om iets te gaan doen wat je leuk vindt. 

Een levensdag, een klein kadootje met een prachtige lichtgevende straling. Als we deze op een gezonde manier door kunnen brengen en dankbaar kunnen zijn, dan zorgt dit voor positiviteit. Het brengt bewustwording van alles wat is om ons heen. En dat komt omdat we eerst bewust zijn geworden van alles wat in onszelf is. Wat zijn onze behoeftes en verlangens, hoe voelen we ons, om vervolgens onszelf datgeen te geven wat zorgt voor vervulling. In liefde. 

In dankbaarheid
In mijn leven
In liefde
In spiratie