Rust is een voedingsbodem.  Op het moment dat we meer rustmomenten creëren en toelaten, ontstaat er meer ruimte in zowel ons hoofd als in onze agenda. We kunnen hierdoor meer genieten van de activiteiten die we echt willen doen. Die rustmomenten zijn belangrijk in ons leven om zo ons eigen leven te leven. 

Rust kan op verschillende manieren worden ingevuld. Het zorgt vooral voor aandacht voor je eigen mens-zijn. Naar buiten een stukje wandelen werkt helend voor lichaam en geest. Elke stap wordt letterlijk op de aarde neergezet. De buitenlucht zorgt voor een goede inademing. De wind door de haren zorgt voor loslaten. Dit gaat vanzelf zonder het heel bewust te ervaren. De natuur heeft een positieve werking op ons mens-zijn. Dit is ook te zien wanneer patiënten of ouderen contact maken met het buitenleven of letterlijk in het zonlicht worden gezet. Dit kan, net als muziek, het genezingsproces of herstel bevorderen. 

Aandachtig luisteren naar muziek zorgt voor een staat van zijn waarbij plezier, tevredenheid of verdriet kan loskomen.  Muziek lijkt soms de taal van onze ziel te spreken. Ongeacht waar we wonen, hoe we eruitzien of hou oud we zijn; muziek verbindt ons samen. En muziek verbindt ons met onze ziel. 

Rust in ons leven zorgt voor bezinning. Het zorgt ervoor dat we van een afstandje naar onszelf kunnen kijken. Even een moment waarop we kunnen nadenken over ons leven, onze passies en doelen. We kunnen aangeven dat de tijd snel gaat en dat de weken voorbijvliegen. Of we kunnen heel bewust deze tijd indelen, want daar hebben we wel invloed op. Dit zorgt ervoor dat we ons leven leiden, en ook dankbaarheid voelen voor hetgeen wat we mogen ervaren. Het zijn bewuste keuzes, bewuste ervaringen die we zelf hebben gekozen.  

Door rustmomenten in goede zelfzorg, kunnen we meer ervaren in plaats van het afwerken van een volle agenda. Onze energie stroomt meer, waardoor vermoeidheid kan afnemen. De kwaliteit neemt toe, in plaats van de kwantiteit. We kunnen overdag veel denken aan wat we nog moeten regelen en doen. Of we kunnen lekker op de bank liggen, die boswandeling maken of luisteren naar een concert, om zo heerlijk na te genieten van hetgeen we mochten ervaren. In liefde

In dankbaarheid

In mijn leven

In liefde

In spiratie